Közélet

Holnap temetik a saját hányásába belefulladt főiskolást

A 20 éves fiú egy bulira készülve valószínűleg sokat ivott, rosszul lett és megfulladt.

A tragédia szombat hajnalban, a Kecskeméti Főiskola kollégiumában történt. A fiú a barátaival a gólyabálba készült, előtte azonban italoztak. A 20 éves diák valószínűleg nagyon sokat ivott, amitől rosszul lett, visszament a szobájába és lefeküdt, míg a társai elmentek szórakozni. Amikor éjfél után visszaértek, megnézték a fiút, aki akkor még aludt, reggel azonban már holtan találták a szobában – mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. A fiú diáktársai név nélkül annyit mondtak, hogy nagyon megviselte őket a haláleset. Az döbbentette meg őket leginkább, hogy szembesültek vele: egy jó bulinak induló italozás tragédiába is fordulhat.

A főiskola rektora elmondta, elmennek a csütörtöki temetésre, de ahogy fogalmazott: “Nagyon nehéz lesz a család szemébe nézni és nézni azt a fájdalmat, keserűséget, amit átélnek, mert én is nehezen tudom ezt feldolgozni”. Danyi József szerint hiába vannak a főiskolai kollégiumokban felügyelők, a 18 éves fiatalokat már nem korlátozhatják. Mint mondta, a fiatalok sokszor több önállóságot kapnak, mint amivel képesek élni.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint sűrűn hívják őket olyan fiatalokhoz, akik annyit isznak, hogy elvesztik az eszméletüket. Győrfi Pál elmondta, hogyha eszméletlen állapotba kerülnek, akkor az a fulladás veszélyét jelenti, hiszen hanyatt fekve a gyomortartalom – ami a hányás közben a légutakba kerül – fulladásos halált okozhat, hogyha nincs ott valaki, aki ilyenkor a beteget az oldalára fordítja.

A fiút csütörtökön szülőfalujában, Fülöpjakabon temetik el. A szertartáson a hozzátartozóin és diáktársain kívül részt vesz a főiskola teljes vezetése is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik