Közélet

Egyre gyakoribb a “táskázás” Szabolcsban

Legutóbb hétfőn, Fehérgyarmaton fogtak el a rendőrök két fiatalt, miután egy idős asszonyt támadtak meg a retiküljéért.

Súlyosan megsérült egy 63 éves asszony, akit Fehérgyarmaton két fiatal támadott meg hétfőn. A nő a vasútállomásról a kórházba tartott, amikor két kapucnis fiatal megpróbálta kitépni kezéből a táskáját – tájékoztatott közleményben Fülöp Gergely százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A néni nem engedte el a retikült, elesett, így az egyik támadó több méteren át a földön vonszolta. A sértett segítségére végül járókelők siettek, a “táskázók” üres kézzel elmenekültek.

A rendőrök még aznap elfogtak és őrizetbe vettek egy 15 és egy 17 éves cégénydányádi fiút, rablás kísérlete és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük. Kiderült: egyikük már máskor is követett el hasonló bűncselekményt Fehérgyarmaton, akkor három kispaládi segítővel. A nyomozók azóta őket is kihallgatták.

Az elmúlt hónapokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több városában is történtek ilyen – a tettesek között csak „táskázásnak” hívott – bűncselekmények. Felmerült, hogy a most elfogott fiataloknak ezekhez is közük lehet, így a nyomozásba más kapitányságok is bekapcsolódnak – tette hozzá Fülöp Gergely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik