Közélet

Halállal végződött a nászút

Holtan találták meg azt a brit nőt Fokvárosban, aki nászútra utazott Dél-Afrikába, ám férjével együtt elrabolta egy fegyveres csoport - közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A 28 éves nőt és férjét szombat este támadták meg, amikor egy taxiban utaztak a dél-afrikai városban.A fegyveresek megállították a kocsit, kiszállították a sofőrt, majd elhajtottak a fiatal párral. Egy órával később a 31 éves férfit sértetlenül elengedték, ám a nő továbbra is a fogságukban maradt. Holttestét hajnalban találták meg, a város szélén megállított kocsi hátsó ülésén.

A pár két héttel korábban házasodott össze, és csütörtökön érkeztek Dél-Afrikába – közölte a helyi turisztika hivatal. Tájékoztatásuk szerint az asszony holttestének felboncolása után tudják majd egyértelműen meghatározni, hogy mi okozta a halálát. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

Dél-Afrikának van a világon az egyik legrosszabb bűnözési rátája. Az idén nyáron rendezett labdarúgó-világbajnokság miatt ugyan szigorították a biztonságot az országban, ám így is átlagosan 46 embert ölnek meg naponta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik