Közélet

Kezdődik a móri per tárgyalása

Kedden megkezdi a Fővárosi Ítélőtábla a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás büntetőperének másodfokú tárgyalását.

A táblabíróság Weiszdorn Róbert ügye mellett december közepéig a vérengzés miatt korábban elítélt Kaiser Ede, illetve korábban megvádolt Hajdú László ügyében is lefolytatja a másodfokú eljárásokat. Mindhárom pert ugyanaz a tanács tárgyalja, először Weiszdorn Róbert esetében születhet jogerős ítélet.

Weiszdorn Róbertet 2008 decemberében ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre a Fejér Megyei Bíróság, de a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből nem zárta ki. A döntés ellen a vád és a védelem is fellebbezett: előbbi súlyosbításért, utóbbi enyhítésért.

A nem jogerős ítélet szerint Weiszdorn volt az, aki segített a bankfiók feltérképezésében, a bankrablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát biztonsági őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajához állt és elküldte az érkező ügyfeleket.

A bankrablás során alig több, mint 7 millió forintnak megfelelő pénzt – forintot és valutát – zsákmányoltak a tettesek. A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében 2004. decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, Hajdú Lászlót azonban a móri vádpont miatt nem, csak más fegyveres rablások miatt ítélte 15 év szabadságvesztésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik