Közélet

Kerekeire állították a felborult darut

A munkában egy magáncég 130 tonnás daruja, a tűzoltóság egy daruja és egy tűzoltósági műszaki mentő eszköz vett részt.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, hogy kora estére sikerült a kerekeire állítani a Magyar Nemzeti Galériánál szerdán felborult tűzoltósági darut. Egy 130 tonnás daru a felborult gép gémjénél fogva emelte, a tűzoltóság másik daruja és egy tűzoltó mentőszer csörlője pedig a gémet biztosította, hogy ne forduljon el emelés közben.

A művelet sikerült, ezután visszafordítják a gémet a helyére és egy a már a helyszínen várakozó tréler elviszi onnan a szerkezetet – tette hozzá a szóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tűzoltósági daru segítségével szerdán Munkácsy Mihály ládákban elhelyezett festményeit emelték az Magyar Nemzeti Galéria épületébe, amikor egy üres láda emelése közben felborult a tűzoltóautó. A balesetben senki nem sérült meg, de két kormányőr autója és a díszburkolat is megrongálódott.

Az éjszaka a tűzoltók próbálkoztak a felállításával, de nem sikerült, viszont a daru nyitott gémjének utolsó két tagját vissza tudták húzni. A helyszínre csütörtökön délután érkezett egy magáncég 130 tonnás daruja az emeléshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik