Közélet

Halálra fagyott a megvert nő – öt évet kapott az élettárs

Az 50 éves iharosi férfi súlyosan bántalmazta, majd az utcán éjszaka magára hagyta erősen ittas élettársát, egy 55 éves nőt, aki kihűlés következtében meghalt.

Vadócz Attila, a megyei bíróság szóvivője, egyúttal az ügyet tárgyaló bíró elmondta: a vádlott ez év március másodikáról harmadikára virradó éjszaka, miután hiába várta haza az élettársát – a nő egy ismerősüknél többed magával italozott -, éjfél körül érte ment, majd hazafelé tartva többször megütötte, megrúgta. A hajánál fogva húzta, végül a bántalmazás és súlyos ittasság miatt eszméletét vesztett nőt az utcán magára hagyta és visszament az ivócimborákhoz.

Hajnalban a még mindig az utcán fekvő asszonyt egy ismerősével bevitte a házba, ahol a fűtetlen szobában, a nyitott ablak előtt lévő ágyra fektették és betakarták. A férfi ezután ismét visszament a barátaihoz inni és csak két órával később ért haza. Ekkor vette észre, hogy az asszony már nem él.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt elítélt férfi a tárgyalásig előzetes letartóztatásban volt, s továbbra is ott marad, míg a Pécsi Ítélőtábla jogerős végzést nem hoz az ügyében. Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik