Közélet

Szándékos gyújtogatás okozta az iskolatüzet?

Tűz pusztított a tiszakerecsenyi általános iskolában szerdára virradó éjjel, az elsődleges becslések szerint a kár ötmillió forint.

A tűz a nemrég felújított iskola tanári szobájában keletkezett, s a riasztás után a vásárosnaményi, a nyírbátori, a mátészalkai, a kisvárdai és a záhonyi tűzoltókat vezényelték a helyszínre – mondta Szabó László, a katasztrófavédelmi szervezet ügyeletese. Hozzátette: a földszinti helyiségből az emeletre is átterjedtek a lángok, de a helyszínre a leghamarabb kiérő vásárosnaményi és záhonyi egységek 20 perc alatt eloltották a tüzet, így a mátészalkai, a nyírbátori és a kisvárdai tűzoltókat visszafordították a laktanyákba.

Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a mintegy 5 millió forint kárral járó iskolatűznél a helyszíni szemle során felvetődött az idegenkezűség gyanúja, ezért a rendőrség nyomozást indított az ügyben. A rendőr százados beszámolt arról is, hogy szerdára virradó éjjel egy nyíregyházi lakástűznél ugyancsak felmerült a gyújtogatás gyanúja. A Fillér utcában égett egy családi ház, amelyben egy nő és egy férfi lakott. A nő időben kiment az épületből, a férfi pedig elmenekült a helyszínről, őt a rendőrség a bűncselekménnyel kapcsolatban keresi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik