Közélet

Pókerrazzia: 11 előállított, egy gyanúsított

Tiltott szerencsejáték szervezése miatt tartottak razziát a rendőrök pénteken egy III. kerületi pókerklubban.

Mint arról korábban beszámoltunk, pókerteremre csaptak le péntek éjszaka a budapesti rendőrök. A III. kerületi kaszinót tiltott szerencsejáték szervezésének gyanúja miatt szállták meg. A szombat esti RTL Híradó információi szerint több embert is kihallgattak és bizonyítékokat is foglaltak le. A pókerterem Korda György nevét viseli, de nem a művész üzemelteti, csak jogdíjat kap a neve használatáért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ügy kapcsán hétfőn azt közölte, hogy a klubban pénteken este egy összehangolt, jelentős erőket igénybe vevő szervezett akcióban ellenőrzést, majd helyszíni szemlét hajtottak végre. Az akcióra azért volt szükség, mert a rendőrség adatai szerint a klubban hatósági engedély nélkül, rendszeresen, úgynevezett “Freeze-out” rendszerű pókerbajnokságot rendeztek. Az ilyen rendszerű játékban a több tíz emberből álló csoport játékosai ezer forinttól több tízezer forintig terjedő, úgynevezett “beülő” kifizetése után játszhattak a jelentős összegű pénz- vagy más nyereményért.

Ilyen rendszerű játék szervezéséhez engedély kell a törvények alapján, de a bajnokságok szervezőinek nem volt engedélyük.

Az akcióban 11 embert állítottak elő, egy embert gyanúsítottként hallgattak ki, majdnem 100 embert pedig tanúként. A nyomozók a helyszínen lefoglaltak három számítógépet, egy nagy teljesítményű szervert, valamint több mint 3 millió forint készpénzt.

Az ügyben a BRFK nyomozói tiltott szerencsejáték szervezése vétség miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik