Közélet

Nem tudott a szurkolók bunyójáról a rendőrség

Szervezett keretek között csépelték egymást a debreceni Nagyerdőben meccs előtt.

Nem volt tudomása a rendőrségnek arról a szurkolói verekedésről, amely az Index hírportál szerint október 24-én, a DVSC-FTC meccs előtt történt a debreceni Nagyerdőben – közölte Vezendi Jánosné, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Az index.hu csütörtökön nyilvánosságra hozott, videofelvétellel illusztrált híradása szerint a Loki és a Fradi mérkőzése előtt az erdőben a két klub húsz szurkolója ütötte-verte egymást.

“Október 24-én 17.30-tól játszották a Debrecen-FTC NB I-es meccset (a DVSC 2-1-re nyert), előtte két szurkolói csoport, az Eastern Greens és az Ultras Debrecen szervezetten, előre megbeszélt körülmények között összecsapott” – írta az index.hu.

Értesülésük szerint csatakiáltás után nagyjából tízen-tízen estek egymásnak, a fradisták fekete, a debreceniek fehér egyenpólóban. Rúgtak fejre, nemi szervre, támadták a földön fekvőt is, egyszerre akár többen is.

A rendőrségi szóvivő elmondta: az esetről a debreceni kapitánysághoz is most érkezett bejelentés, egyelőre tájékozódnak.

Hozzátette: az interneten megjelent felvétel alapján a Debreceni Rendőrkapitányság a körülmények pontos tisztázása érekében az esetet feljelentés-kiegészítésben vizsgálja. A felvétel alapján nem állapítható meg egyértelműen, hogy mikor, hol és kik között történt a verekedés. A feljelentés-kiegészítés azt jelenti, hogy a hatóságnak 15 napja van arra, hogy a nyomozás elrendeléséről döntsön.

A videó ma délelőtti megjelenése előtt a felvételen látható esetről a rendőrségnek nem volt tudomása – jegyezte meg Vezendi Jánosné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik