Közélet

Feljelentést tett a szülésbe belehalt kismama családja

A család szerint hibáztak az orvosok, pert fontolgatnak a kórház ellen.

A 26 éves asszony komplikációk nélkül szülte meg harmadik kisbabáját a kecskeméti kórház szülészetén, de a szülés után nem tudták elállítani vérzését. Azonnal megoperálták, kivették a méhét és vért kapott. Úgy tűnt, stabilizálódott az állapota, de kicsivel később azonban az intenzív osztályon újra vérezni kezdett, többször újraélesztették, de nem tudták megmenteni az életét.

A nő férjét éjjel tizenegykor hívták a kórházból, hogy meghalt a felesége – mondta el a fiatalember csütörtökön a Független Hírügynökségnek. A férj az első két gyerek születésénél bent volt a szülőszobán, most hétfőn azonban nem mert bemenni, mint mondta, rossz előérzete volt. A család szerint az anyuka is félt a mostani szüléstől, mert nagy volt a baba, ő maga pedig kis termetű.

A kórház szóvivője szerint nem hibáztak, de vizsgálatot indítanak, hogy minden részlet kiderüljön. Horváth Attiláné elmondta: még soha nem történt ilyen eset a kórházukban. Ahogy fogalmazott, kollégái a legjobb tudásuk szerint mindent megtettek a fiatalasszonyért, de nem tudták megmenteni az életét.

A asszony családja szerint az orvosok hibáztak, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítotttak eljárást ismeretlen elkövető ellen. Már elkezdték kihallgatni a tanúkat és a bizonyítás későbbi fázisában szakértő véleményét is kikérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik