Közélet

Megkapták büntetésüket a megszökött rabok

Hét rabot már megbüntettek azok közül, akik nem tértek vissza háromnapos büntetés-félbeszakításukról az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A Kalocsai Városi Bíróság múlt héten tárgyalta annak a hét rabnak az ügyét, akik már visszakerültek Állampusztára korábbi büntetésük folytatására. A foglyok október elsején távoztak három napra, de október 4-én éjfélig nem érkeztek vissza büntetésük folytatására, ezért az intézet vezetője feljelentést tett.

Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a rabok közül négyen öt hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetést kaptak, két fogvatartottra öt hónap letöltendő fogházbüntetést szabott ki a bíróság, míg egy személy megrovásban részesült.

A szökés miatt letöltendő fogházbüntetésre ítélt rabok esetében védőik enyhítésért fellebbeztek.

A rabok eredetileg büntetőügyben kiszabott pénzbüntetésük be nem fizetése miatt töltötték szabadságvesztésüket – fűzte hozzá a szóvivő.

Sárközy Szabolcs közlése szerint a fogvatartottak azért kérték szabadságvesztésük felfüggesztését, hogy összeszedjék és befizessék a rájuk kirótt pénzbüntetést, ezzel kiválthatták volna magukat.

A többi rabról az országos büntetés-végrehajtási intézet sajtóirodája szerdára ígért tájékoztatást. Az MTI hivatalosan meg nem erősített információi szerint még szökésben vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik