Közélet

Az utolsó simításokat végzik az életveszélyes partfalon

60-70 méteres szakaszon töltötték fel földdel a kialakult réseket, szakadékokat Dunaújvárosban, mert a rézsűzéssel megbízott cég féltette a dolgozók életét.

50-100 fát kellett először kivágniuk a tűzoltóknak, hogy megkezdhessék a munkát, majd a beszakadt réseket és a kialakult szakadékokat feltöltötték földdel. Fóliával fedik a talajt, hogy a víz már ne juthasson ott a mélybe, ezt a munkát szerdán fejezik be – mondta kedden a Független Hírügynökségnek Varga Ernő, a dunaújvárosi tűzoltóság parancsnoka.

A rézsűzést 150-200 méteren elvégezte a megbízott cég, 60-70 méteres szakasz maradt a tűzoltókra. A szolgálatban lévők közül 15-en dolgoztak itt szerdától, riasztás ezalatt az idő alatt nem történt.

A partfal omlása miatt életveszélyessé nyilvánították Táborállás egy részét Dunaújvárosban. Október 15-én 50 házat kellett kitelepíteni, köztük 25 állandó lakhelyet. 14 ember nem volt hajlandó elhagyni az otthonát.

Már tervezik a teljes partfal-rekonstrukciót, most az elsődleges védelemhez kapcsolódó munkák folynak. Ennek részeként az Ágacska utcában megkezdik a vízelvezetést, és a közeljövőben kutatófúrások is kezdődnek – mondta Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési iroda vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik