Közélet

Kutyák falták fel az ukrán falu utolsó lakóját

Az egykor csaknem ezer lelket számláló Vinnyica megyei falucska utolsó lakójának csontjait a keresésére indult emberek találták meg a közeli erdőben.

Voszkodavnyica község röviddel Ukrajna függetlenné válását követően néptelenedett el, amikor a hatóságok kilátástalannak nyilvánították a jövőjét, és fokozatosan leépítették a település közműellátását. Utoljára már csak egy 62 éves nyugalmazott matróz, Volodimir Boreckij maradt ott, a többé-kevésbé épen maradt szülői házában, aki villany híján gyertyát gyújtott esténként, és az egyetlen tehenétől származó tej eladásából tartotta fent magát – adta hírül az UA-Reporter internetes hírújság.

A férfi eltűnését a szomszédos faluban lakó állandó vevőinek egyike jelentette a rendőrségen, miután már egy több mint egy hete nem jelentkezett. A keresésére kiküldött csapatok többnapi kutatás után bukkantak emberi csontokra a közeli erdőben. A vizsgálatok során kiderült, hogy az eltűnt férfi maradványait találták meg. A csontokról kóbor kutyák és rókák tisztították le a húst. Halálának oka egyelőre nem ismert.

Volodimir Boreckijről nemrég egy tévériport és több újságcikk is beszámolt, mint az utolsó ukrán remetéről. Akkor többen is felajánlottak neki lakást, házat a közeli lakott településeken, ám ő nem volt hajlandó elhagyni az otthonát. Az ország függetlenné válása óta Ukrajnában több tucat falu tűnt el a térképről az elnéptelenedés következtében. Egykori lakóik a növekvő munkanélküliség és a nyomorúságos életkörülmények miatt a közeli városokba költöztek át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik