Közélet

Robbantás Isztambulban központjában, sokan megsérültek

Rohamrendőrök lehettek a merénylet célpontjai.

Öngyilkos merénylő követett el pokolgépes támadást vasárnap a török nagyváros, Isztambul egyik központi terén, s tizenöten megsebesültek – közölte a rendőrség. A Taksim tér, ahol a merénylet történt, népszerű turistacélpont. A robbanás a tér azon pontján történt, amely közel van a rohamrendőrök állomáshelyéhez.

Hiseyin Capkin rendőrfőnök elmondta, hogy kilenc rendőr és hat civil sebesült meg. Két ember állapota súlyos. Hozzátette, hogy a támadó férfi volt, de azt nem mondta, hogy meghalt volna. Az NTV helyi tv-állomás ugyanakkor arról számolt be, hogy a helyszínen egy újságokkal letakart holttest feküdt, ami feltehetően a merénylőé volt.

A CNN-turk hírtévé jelentése szerint a rohamrendőrök lehettek a robbanás célpontjai. Szemtanúk azt mondták, hogy mentőkocsik érkeztek a helyszínre és egészségügyiek látták el a sebesülteket. A területet a rendőrség lezárta.

Egyelőre nem tudni, hogy kik állnak a merénylet hátterében. Törökország délkeleti tartományának autonómiájáért küzdő kurd felkelők korábban már követtek el öngyilkos merényleteket Isztambulban. A mostani támadás egy olyan időpontban történt, amikor közeledik a felkelők által meghirdetett egyoldalú tűzszünet vége. A török nagyvárosban ugyanakkor az iszlám szélsőségesek is végrehajtottak merényleteket az elmúlt években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik