Közélet

Szamurájkarddal fenyegette egy autós a benzinkutasokat

Kihallgatása után őrizetbe vették azt a 25 éves román állampolgárt, aki csütörtökre virradóra egy szamurájkarddal fenyegette meg egy szegedi benzinkút alkalmazottjait.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság indítványozza a férfi előzetes letartóztatását.

Az ügyről korábban azt közölte a rendőrség: kávét vett, tankolt, majd fizetés nélkül távozott három román állampolgár egy szegedi benzinkúttól, előtte azonban egyikük egy szamurájkarddal megfenyegette az ott dolgozókat.

A három román állampolgár egy olasz rendszámú autóval érkezett a benzinkúthoz. Egyikük kávét kért, majd jelezte a kutasnak, hogy tankolni szeretne tíz euróért. Amikor a kutas kérte az üzemanyagért járó pénzt, a férfi dühbe gurult, az autójához ment és elővett egy szamurájkardot, amellyel fenyegetőzni kezdett. A benzinkút alkalmazottjai beszaladtak a shopba és bezárták az ajtót, majd értesítették a rendőrséget.

A helyszínre érkező rendőrök a benzinkúttól néhány kilométerre tartóztatták fel az autót és az abban ülő három román állampolgárt. A helyszíni szemle során a járműből út közben kidobott kard is előkerült.

A férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik