Közélet

Börtönbüntetést kaptak a rendőrökre támadó tolvajok

Börtönbüntetésre ítélték a csömöri Auchan biztonsági őreinek támadóit.

Hat hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetésre ítélt a Gödöllői Városi Bíróság nyolc embert, akik idén nyáron rátámadtak az őket lopáson érő biztonsági őrökre a csömöri Auchan áruházban – közölte a Pest Megyei Bíróság szóvivője. A felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt hozott ítélet jogerős.

Kende Katalin bírósági szóvivő elmondta, az eset idén júniusban történt, az elkövetők a pultokról leemeltek egy-egy csokoládét, és elfogyasztották az édességet. Az áruház biztonsági őrei ezt észlelték, de hiába szólították fel a tolvajokat az eltulajdonított csokoládé kifizetésére.

Mivel az elkövetők lökdösni kezdték a biztonsági őröket, az áruház diszpécsere rendőröket hívott a helyszínre. A rendőrök igazoltatták a garázdálkodókat, akiknek a családtagjai is megjelentek időközben, autójuk csomagtartójában több, élet kioltására is alkalmas eszközzel. A családtagok is dulakodni kezdtek a rendőrökkel. A rendőrök ekkor két embert előállítottak, de a támadók ismeretségi köréből újabb emberek érkeztek. Végül a rendőrség nyolc embert vett őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A garázdákat a 6 hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetés mellett a közügyektől való eltiltással is sújtották, és kitiltották őket Csömör területéről – közölte Kende Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik