Közélet

Zebrán gázolta el a gyerekeket egy autós

Egyszerre három, a gyalogátkelőhelyen áthaladó fiatal fiút gázolt el egy gépkocsi Szombathelyen, a gyerekek csak könnyebben sérültek meg.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az újabb baleset hétfő reggel történt a Petőfi utca és a Magyar utca kereszteződésében; egy autós kanyarodás közben ütötte el a zebrán áthaladó fiúkat.

Szombat este egy másik autós halálra gázolt egy kerékpározó kisfiút Szombathelyen. A járművezető jogosítványát a rendőrség a helyszínen bevonta és büntetőeljárás is indult a sofőr ellen, de a vérvizsgálat eredménye szerint az autós nem fogyasztott alkoholt. A férfi az eddigi vizsgálatok szerint valószínűleg figyelmetlenség miatt ütötte el az édesanyja nyomában kerékpározó, láthatósági mellényt is viselő kilencéves gyermeket a Dolgozók útja és a Torony utca kereszteződésében – közölte a szóvivő.

Vasárnap délelőtt a szombathelyi Huszár úton sodort el egy autós egy gyalogátkelőhelyen áthaladó gyereket, akit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A megyei rendőr-főkapitányság hétfőn közleményt adott ki, amelyben arra szólítja fel a járművezetőket, hogy a megváltozott, téliesre fordult időjárási viszonyok között fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik