Közélet

Négyszer fenyegetőzött bombarobbantással egy nő

Rövid időn belül négyszer telefonált a rendőrségre egy nő azzal fenyegetőzve, hogy bombát fog robbantani Balmazújváros öt közintézményében.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a nő hétfő reggel telefonált be a rendőrségre, majd – hogy nyomatékot adjon szavainak – többször megismételte a robbantással való fenyegetőzést.

A rendőrség a telefonáló által megjelölt intézményeket átvizsgálta, de robbanóeszközt nem találtak. Az első hívást követő pár órán belül beazonosították és előállították a 35 éves helyi lakost – tette hozzá a szóvivő. A gyanúsított kihallgatása során azt mondta: szeptemberben adósságai miatt kölcsönvette hozzátartozója betétkönyvét, s abból az összegből rendezte tartozásainak egy részét. Rokona azonban a pénz eltűnése miatt feljelentést akart tenni a rendőrségen, ő ezt kívánta megakadályozni a fenyegetőző hívásokkal. A gyanúsított ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indult eljárás. A nőt gyorsított eljárással tervezik felelősségre vonni, tettéért két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – tette hozzá az őrnagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik