Közélet

Cozma-per: Raffael volt a vezér?

Ütötte és már a tánctéren a földön húzta Raffael Sándor Marian Cozmát - derült ki Cozma barátnőjének vallomásából, melyet a bíróságon kedden ismertettek.

“Olyan volt, mintha készültek volna erre” – ezt mondta korábbi vallomásában Cozma barátnője. A lány elmondta: tánc közben is folyamatosan figyelte őket egy társaság, majd Cozmát hátulról támadták meg. A verekedés közben pedig Cozma már a tánctéren a földre került, ahol Raffael Sándor ütötte és a kijárat felé húzta a sportolót. A román lány elmondta: amikor kiért a szórakozóhely elé, Cozma már a földön feküdt, Sesum kérésére vizet hozott párjának, akkor azt is látta, hogy valaki megrúgta Sesumot. A lány vallomásából kiderült, a tragikus éjszaka előtt két hónappal ismerte meg Cozmát az interneten és miatta érkezett a végzetes este előtt Magyarországra.

Ivan Lapcevic vallomásából az derül ki, hogy a szórakozóhely előtt, a száját ért sérülés miatt magyarázatot várva Cozma lépett oda a négy bokszolóállásban várakozó emberhez, ekkor robbant ki a verekedés. Lapcevic azt mondta, sokkolták az események és mindvégig attól félt, hogy megsérül ezért nem is vett részt a verekedésben. Lapcevic a többiek vezetőjeként írta le Raffael Sándort, aki provokálta és verekedett is Cozmával, és azt is megerősítette, hogy Németh Győző rúgta fejbe a sportolót.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik