Közélet

Véletlenül lekapcsolta a beteget a lélegeztetőgépről

Az esetet még egy videokamera is rögzítette; az otthonában ápolt férfi emiatt agykárosodást szenvedett.

A páciens, Jamie Merrett egy 2002-ben történt közlekedési baleset után nyaktól lefelé megbénult. Otthon berendezett kórtermében egy kamerát helyeztek el, miután a férfi korábban kifogásokat emelt bánásmódja ellen.

A videofelvételen az látszik, amint a nővér véletlenül kikapcsolja a lélegeztetőgépet, majd megpróbálja újraéleszteni Merrettet. A nővér egyik kollégájának a hangja is hallatszik a háttérben, amint azt kérdezi Aylwardtól, hogy “mit tettél?” A nővér ekkor rámutat a lélegeztetőgépre, majd azt feleli: “lekapcsoltam.”

A 37 éves páciens a felvétel szerint észrevette, hogy mekkora hibát követett el a nővér, mert hallatszik, ahogy nyelve többszöri csettintésével próbálja felkelteni Aylward figyelmét. A nővér megpróbálta újjáéleszteni a férfit, de miután ez nem sikerült, kihívta a mentősöket, akiknek sikerült az újraélesztés. A lélegeztető gépet 21 perc után kapcsolták vissza. Kiderült: Merrett agykárosodást szenvedett.

Az incidens előtt a férfi tudott beszélni, képes volt kezelni kerekesszékét, és hangjával irányított számítógépen is tudott dolgozni.

A brit nővértanács az eset után felfüggesztette Violetta Aylwardot, és vizsgálatot indított az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik