Közélet

Kiszabadította halálra ítélt kutyáját

Hat hét börtönre ítéltek hétfőn egy volt ausztrál boxbajnokot, aki még tavaly megszöktette a kutyáját a "siralomházból".

Az állatot visszaesőként ítélték halálra, miután megtámadott más kutyákat, sőt, a gazdája otthonának közelében lévő farmon két bárányt is megölt a staffordshire terrier keverék. Hiába fellebbezett az ítélet ellen Ronnie Gilbertson, a hatóság veszélyesnek minősítette a kutyát.

Gilbertson még elbúcsúzhatott Maxtól. Csakhogy a férfi ruhája alatt egy erővágót csempészett a telepre, kiszabadította a kutyát és elszaladt vele. Miután a rendőrség keresni kezdte, a 42 éves férfi feleségét és két kisgyerekét hátrahagyva megszökött. Hónapokig bujdosott, míg végül júliusban, Nyugat-Ausztráliában elfogták. A kutya nem volt vele, azt állította, hogy pár nappal előtte el kellett altatni Perthben, miután megint megtámadott egy kutyát.

Az egykori boxbajnok védője a bíróságon elmondta, hogy Gilbertsont a kutyája iránti aggodalom vezérelte, és csak az eb épsége érdekelte. “Kutyája irtánti szeretete elhomályosította döntéseit és ítélőképességét” – tette hozzá a jogász, aki felfüggesztett börtönt kért védencének. A bíró azonban úgy vélte, hogy a vádlott “szándékosan és folyamatosan” figyelmen kívül hagyja a bíróság döntéseit, és hat hét börtönbüntetést szabott ki rá. A büntetéséből levonják azt a tíz napot, amit őrizetben töltött elfogása után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik