Közélet

Cozma társai sem látták, hogy ki szúrt

A sportolók külföldi tartózkodásuk miatt nem tudtak megjelenni a hétfői tárgyaláson, de nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják korábbi vallomásaikat.

Raffael Sándor pisztolyért kiáltott a tragikus éjszakán a szórakozóhely előtt. Ez derült ki Ilyés Ferenc kézilabdázó vallomásából. A bárban látta a vérző fejű Raffael Sándort, aki később a szórakozóhely előtt pisztolyért kiáltott. Ilyés Ferenc azt vallotta: amikor kilépett az ajtón azt a felkiáltást hallotta Raffaeltől, hogy ” hozzátok a pisztolyt! “

Ilyés sem a verekedés kirobbanását, és a végzetes szúrást sem látta. Ő ugyanis sokáig nem a tánctérben, hanem a bárban tartózkodott. Később már csak a földön fekvő társát figyelte, próbálta újraéleszteni Cozmát, de hiába.

Ivan Pesic vallomásaiból kiderült: Cozmát minden előzmény nélkül támadták meg a lokálban február 8-án, miközben a barátnőjével táncolt. A verekedés közben kést látott valakinek a kezében, amitől annyira megijedt, hogy fejbe vágta az illetőt egy üveggel. A szórakozóhely előtt folytatódott a verekedés, de azt nem látta, hogy a három-négy támadó közül ki volt, aki leszúrta Cozmát. Csak azt vette észre, hogy társa a földön fekszik. Azt pontosan nem tudja, hogy őt mikor és hol szúrták meg, mert fájdalmat nem érzett. Arra emlékszik, hogy a lokál előtt “pisztoly, pisztoly” felkiáltást hallott és ezért, mivel látta, hogy Cozmán már nem tud segíteni, elmenekült és azonnal a kórházba ment.

Zarko Sesum sem látta Cozma gyilkosát, vallomásából az derül ki, hogy már a verekedés kezdetén azt a felkiáltást hallotta egy férfitől a tánctérben, hogy ” kés van náluk vigyázz!”. Cozmát többen támadták a szórakozóhely előtt is, ezután ájultan a földre esett. Sesum fölé hajolt, és kihúzta a nyelvét, nehogy megfulladjon, ekkor vesztette el eszméletét, feltehetően azért, mert fejbe rúgták.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik