Közélet

36 kilónyi marihuána volt a vietnami bandánál

A tagokra októberben csaptak el Nemzeti Nyomozó Iroda emberei. A lefoglalt drog értéke csaknem 72 millió forint.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfői tájékoztatása szerint nyomozást rendeltek el nyolc vietnami állampolgár ellen jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A csapat egy részére a XI. kerületben csaptak le. Ekkor négyüket el is fogták. A kábítószer egy része egyikük kocsijában volt, összesen 26 kilogrammnyi vákuumcsomagolt marihuána. A rendelkezésre álló adatok szerint az elfogott csoport tagjai a kábítószert Csehországból csempészték hazánkba.

Ezzel egy időben másik négy társuk is rendőrkézre került. Egyikük bérelt lakásában találták meg azokat az eszközöket, amelyek a drog csomagolásához, méréséhez, porciózásához kellenek, illetve rábukkantak további 10 kilogramm marihuánára is.

A rendőrség gyanúja szerint a társaság rendszeresen csempészett hazánkba jelentős mennyiségű kábítószert, amit aztán Budapesten adtak el. Információik szerint nemcsak a kábítószert szállító személyeket fogták el az NNI munkatársai, hanem kézre került a kábítószer megrendelését intéző ember és a csoport vezetője is. Utóbbi finanszírozta az ügyleteket és irányította a csoportot is.

A lefoglalt 36 kilogramm kábítószer együttes értéke csaknem 72 millió forint. A gyanúsítottak előzetesben vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik