Közélet

11 éves gyermeket üldözött a fél rendőrség

Két nap alatt kétszer üldözött a rendőrség háromnegyed órán át egy 11 éves autótolvajt tucatnyi járőrkocsival.

A fiúcska pusztán szórakozásból, vezethetnékje miatt hajtott el a kocsikkal. Először egy tűzoltósági furgont lopott, és hamarosan szabályos rendőrségi üldözésben lehetett része a dél-carolinai Marion városában. A gyerek balesetmentesen vezetett, bár nem szabályosan: a stoptábláknál nem állt meg. Ugyanakkor sosem hajtott óránként 70-nél gyorsabban. Mivel a rendőrség nem akarta, hogy baja essék, ezért óvatosan üldözte.

Végül a fiút az anyja állította meg. Miután a gyerek többször is elhajtott szülői háza előtt, feltűnt az asszonynak a jókora rendőrségi “díszkíséret”, és kiment az utcára, hogy megtudja, ugyan mi folyik. Döbbenten látta, hogy fiát üldözik. Az egyik “tiszteletkörnél” azután a kocsi elé ugrott, fia pedig végre megállt.

A gyereket visszaadták családjának a rendőrök, ám a feddés nem használt: másnap megint ellopott egy kocsit, és megint háromnegyed órán át üldözhette a rendőrség. Másodjára fiatalkorúak börtönébe került – sírva. “Nem hiszem, hogy tudta, mekkora veszélybe sodorta magát és másokat” – mondta a rendőrség szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik