Közélet

Ifjabb Klapka Györgynek adta ki magát a csaló

A férfi azt állította, biztonsági őri állást tud ajánlani az ismert ál-apuka cégének telephelyén, pénzért cserébe pedig a szükséges erkölcsi bizonyítványokat is kiváltja.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly és az idei évben is magát ifjabb Klapka Györgynek kiadva többeknek azt állította, hogy jól jövedelmező biztonsági őri állást tud ajánlani Klapka György cégének telephelyén és az állás betöltéséhez szükséges erkölcsi bizonyítványokat készpénzért cserébe kiváltja. A férfi áldozatait rendre a Teve utcai rendőrségi székház épületének közelébe csalta, és elhitette velük, hogy készpénzért cserébe az ott dolgozó ismerősén keresztül elintézi a szükséges bizonyítványok kiállítását. Az így megszerzett összegekkel, valamint azzal az ígérettel, hogy rövid időn belül visszatér a megszerzett bizonyítványokkal, távozott.

A rendőrség az ügyben üzérkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – tájékoztatott csütörtöki közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, a férfivel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 457-5700/66-126 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik