Közélet

Gyerekeket mérgezett a szentesi uszoda vize

Két gyermek került kórházba a szentesi uszodából egy vasárnapi vízilabdameccsről, rosszullétüket feltehetően a fertőtlenítésre használt vegyi anyag okozhatta.

A két serdülő sportoló valamilyen vegyi anyag okozta “kisebb mérgezéssel” jelentkezett a kórházban – mondta Gyenes Ágota, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház orvos-igazgatója. Hozzátette: a vegyi anyag köhögést, nyálkahártya-, szem- és tüdőirritációt okozott.

A pácienseket ellátó ügyeletes orvos – aki a gyermekorvosi mellett tüdőgyógyász szakvizsgával is rendelkezik – úgy döntött, éjszakára megfigyelésre bent tartja a két fiatalt. A betegek állapota azonban lehetővé teszi, hogy hétfőn délután hazamehessenek – tudatta az orvos-igazgató.

Deák Albert, az uszodát működtető Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, a medencék vizének klórtartalmát naponta négyszer ellenőrzik. A klórszint vasárnap is határértéken belül volt.

Az eset kapcsán a tisztiorvosi szolgálat hétfőn délelőtt rendkívüli ellenőrzést végzett az intézményben, az eredmény délutánra várható – tette hozzá az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik