Közélet

Őrizetben a csaló pénzváltó

Az egész országban követhetett el bűncselekményeket az az utcai pénzváltó, aki csak Nyíregyházán 436 ezer forinttal károsította meg három "ügyfelét".

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság körözése alapján a dunaújvárosi rendőrök október 14-én fogtak el egy 41 éves román állampolgárt. A férfi ellen azért bocsátottak ki elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint valutaváltás során három embert csapott be Nyíregyházán – tájékoztatott pénteken Illés György rendőr őrnagy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság általános vagyonvédelmi alosztályának vezetője. A csaló áldozatait belvárosi pénzváltó helyek közelében szólította meg, és a hivatalos árfolyamnál némileg kedvezőbb árat kínált. A kialkudott és leszámolt pénzt azonban egy óvatlan pillanatban mindig egy kisebb értékű bankjegykötegre cserélte.

A szabolcsi megyeszékhelyen a három bűncselekménnyel összesen 436 ezer forint kárt okozott, de a gyanú szerint a férfi az ország más városaiban is követett el ilyen csalásokat. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kezdeményezi az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik