Közélet

Emeletet tarolt le a gázrobbanás Munkácson

A detonáció gyakorlatilag lerombolta az épület legfelső szintjét és kitörte a környező házak ablakait; sérültekről, halálos áldozatról egyelőre nem tudnak a hatóságok.

A szerda esti robbanás a negyedik emelet öt lakásának válaszfalait döntötte ki, a detonáció lökéshullámától betörtek a szomszédos panelházak ablakai, a földszinttől a legfelső emeletig. A helyszínre a robbanás után percek múlva kiérkező mentőegységek egyelőre nem erősítették meg, hogy a szerencsétlenségnek nincs halálos áldozata, mert még nem fejeződött be a romok átkutatása – jelentette csütörtökön a munkácsi mukachevo.net internetes hírportál.

A híroldal beszámolója szerint a robbanás az egyik felújítás alatt lévő lakásban történt. A romok alól a katasztrófaelhárítók két lakót mentettek ki, de ők elutasították a kórházba szállítást, más sérültekről egyelőre nincs hír. A panelházból 68 lakót telepítettek ki, akiket egy helyi szállodában és rokonoknál helyeztek el.

A felrobbant épülettel szomszédos házak lakói a hírportálnak elmondták: a robbanás ereje akkora volt, hogy beleremegett a lakásuk, a lökéshullám elmozdította helyükről a közelben parkoló autókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik