Közélet

Elfogták a salgótarjáni szobortolvajokat

A 16 éves fiú és két társa májusban lopta el Arany János költő bronz fejszobrát.

A fiatalkorú elkövető 16 és 20 éves társával május 7-ére virradóra lopta el a salgótarjáni iskola névadóját ábrázoló szobrot, majd mivel azt nem tudták leadni az átvevőhelyen, feldarabolták és szeméttelepeken szétszórták – közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: az elkövetők ezzel mintegy félmillió forintos kárt okoztak.

A rendőrség adatai szerint a két fiú júniustól szeptember végéig feltört hét, utcán parkoló autót, ezekből autórádiókat, pénztárcát, iratokat és különböző értékeket tulajdonítottak el, a sértetteknek esetenként több tízezer forintos kárt okoztak. Egy alkalommal el is vittek egy feltört gépkocsit, ezt megrongált állapotban találta meg később a rendőrség – mondta a szóvivő.

A felnőtt korú férfi ellen lopás, míg a fiatalkorúak ellen több rendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és okirattal való visszaélés bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. Az egyik fiút őrizetbe vették, mert vele szemben más ügyben ügyészségi büntetőeljárás zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik