Közélet

Két halálos baleset egy időben az M7-esen

A 207-es kilométernél egy kamion és egy személyautó ütközött össze, a 192-es kilométernél egy személyautó áttörte a sávokat elválasztó szalagkorlátot.

Mindkét balesetben egy-egy ember a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek.

Nagykanizsa és Zalakomár között mindkét irányban teljes szélességében lezárták az autópályát.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a 207-es kilométernél, Nagykanizsa keleti lehajtójánál történt balesetről elmondta: egy személygépkocsi a forgalommal szemben haladt az autópályán. A jármű egy vele szemben szabályosan közlekedő nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvény bal oldalának ütközött, ezt követően pedig egy mögötte érkező másik nyerges vonatónak vágódott.

A baleset következtében a személyautót vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

Szinte percre pontosan ugyanebben az időben, 15 kilométerrel távolabb, Budapest irányában, a zalakomári pihenőhelynél történt halálos közúti tragédia.

Itt egy személygépkocsi hajtott fel az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalára a 193-as kilométernél. A felhajtás során a jármű eddig ismeretlen okból megpördült a hossztengelye körül, majd felcsapódott a szalagkorlátok tetejére.

A baleset során a járműből egy utas kiesett és a helyszínen elhunyt. A jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. A kocsiban helyet foglaló további három utast a mentők látták el – közölte Salamon Róbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik