Közélet

Nemcsak gyerekek laknak a kigyulladt zalaegerszegi intézményben

Értelmi fogyatékos gyermekeket és felnőtteket egyaránt ellátó integrált szociális intézmény gyulladt ki vasárnap délután Zalaegerszeg pózvai városrészében.

Pontosított az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatását az MTI-nek az intézmény vezetője.

Maróti Istvánné elmondta: kollégáitól kapta a jelzést, hogy tűz ütött ki a pózvai telephelyen. A helyszínen tapasztaltak szerint az egyik vizesblokk műanyag mosdókagylója kapott lángra, de a tűz keletkezésének körülményeit a tűzoltók még vizsgálják.

Hozzátette: szerencsére senki nem sérült meg, a bentlakókat időben kivitték az épületből.

Maróti Istvánné közölte: a Zala Megyei Önkormányzat fenntartásában működő integrált szociális intézménynek ez az 5. számú telephelye. Értelmi fogyatékosok élnek itt, de nemcsak gyermekek, hanem csecsemőkorúaktól az időskorúakig összesen 58 ápolt.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűz miatt három gépkocsival 13 tűzoltó vonult ki. Kiérkezésükig a dolgozók eloltották a tüzet, és a bent tartózkodó 58 embert kivitték az épületből.

A tűzoltók átszellőztették az épületet, ahová a tűz keletkezése után alig egy órával ismét visszamehettek a lakói – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik