Közélet

Növényit egy 400 milliós áfacsalásról faggatták

A Blikk szerint a volt olimpiai bajnok munkahelye nem adózott rendesen.

A Blikk szerint több mint 400 milliós áfacsalás miatt hallgattak ki több embert, köztük a volt olimpiai bajnok birkózót a vám- és pénzügyőrség nyomozói. Az egykori sportolót elengedték, de a lap úgy tudja, egy embert őrizetbe vettek, aki rosszul lett. Most kórházban vigyáznak rá.

Az adónyomozók egy zöldségekkel foglalkozó cégnél vizsgálódtak. A VPOP-nél azt gyanítják, hogy a gyanúsítottak 2009 januárja óta nem fizették be az áfa egy bizonyos részét. A szálak elvezethetnek más európai uniós országba, ahová a cégek zöldséget és gyümölcsöt vittek ki. Azt nem tudni, hogy Növényinek milyen szerepe volt az ügyben, amelyről a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága sem árult el részleteket. A Blikk többször kereste Növényit, de elérhetetlen volt.

A lap emlékeztet rá, hogy “tavaly azzal volt tele a sajtó, hogy a birkózó egy zöldség-gyümölcs export-import cégnél dolgozik, és ért is hozzá, hiszen agrármérnöki diplomát is szerzett. Akkor azt mondta, hogy a termelőkkel tartja a kapcsolatot, és az áruk eladásának levezényelésében segít.

Növényi, aki 1980-ban a moszkvai olimpián szerzett aranyérmet birkózásban. Az elmúlt évtizedben színészként is megismerte az ország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik