Közélet

Újabb rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

Már 14 rendőrt gyanúsítanak vesztegetéssel.

Szerdán újabb hét sátoraljaújhelyi rendőrt vettek őrizetbe, akik ellen hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás – erősítette meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a Független Hírügynökség információit.

Szeptember elején hét rendőrt már őrizetbe vettek a sátoraljaújhelyi kapitányságon hasonló bűncselekmény gyanújával. Az ügynek így összesen 14 gyanúsítottja van már.

Martossy György, a főügyészség szóvivője közölte: a most őrizetbe vettek közül két rendőrnek közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonya. Az újabb gyanúsítottak esetében is házkutatásokat tartottak, kihallgatásuk jelenleg is zajlik. Az ügyészség kezdeményezi az újabb hét gyanúsított előzetes letartóztatását. A szeptember elején őrizetbe vett sátoraljaújhelyi rendőröket október elejéig már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A gyanú szerint a gyanúsítottak idén májusban és júniusban egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabály-szegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át így csúszópénzt, főleg külföldi teherautók vezetőitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik