Közélet

“Aprópénzért” kínálnak luxusautókat a csalók

A csaknem tízmillió forintot érő autókat a reális áruk töredékéért hirdetik magyar internetes oldalakon.

A csalók csak e-mail címet adnak meg, a válaszlevélben pedig – melyet egy fordítóprogrammal készítettek – általában arra hivatkoznak, hogy külföldön élnek, és mivel sokba kerülne az üzembehelyezésük, olcsón szeretnék eladni az autót. Az ár tíz százalékát azonban előre kérik, hogy a kocsit Magyarországra szállítsák – hangzott el az RTL Híradóban.

A televíziónak nyilatkozó autókereskedő azt mondta, Bulgáriába, Albániába nem ajánlott ilyen összegeket kiutalni, mert biztos, hogy ott valami nem stimmel. “A többi európai országba ez mondjuk korrektül szokott működni, de ugye csodák nincsenek, ami ér 10-12 milliót, azt ne higgyük el, hogy 2-3 millióért meg fogjuk kapni, mert ennek körülbelül annyi esélye van, mint a lottóötösnek. Vagy bejön, vagy nem” – tette hozzá.

Azt, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyben, egyelőre nem lehet tudni. A hirdetéseket folyamatosan eltávolítják az oldalakról, de a csalók naponta újabb autókat hirdetnek, a kocsikat pedig Győrben, Veszprém megyében és Budapesten kínálják átvételre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik