Közélet

Illegális élelmiszer-előállító telepet számoltak fel

Két tonna élelmiszert és élelmiszer-alapanyagot foglaltak le a kínai üzemben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság nyolc állatorvosa tartott ellenőrzést a fővárosi üzemben.

Az engedély nélkül működő üzemben két tonna élelmiszert és élelmiszer-alapanyagot foglaltak le. Ennek egy részét az üzemet éppen elhagyó teherautóban találták meg a rendőrök. A hatóság munkatársai a lefoglalás után megsemmisítésre küldték az élelmiszereket és különböző alapanyagokat. A gépkocsiban kínai büfék nevét és címét találták meg, ezeket még ma ellenőrizni fogják. A kínai tulajdonos képviselője sem az áruk származását, sem azok másodlagos élelmiszer-vizsgálatát nem tudta igazolni.

A cég több százezer forintos bírságra számíthat, de ki kell fizetnie a megsemmisítés és a szállítás 200 ezer forintos költéségét is. A vizsgálaton a kínai tulajdonos képviselője nem működött együtt a hatósággal, így nem sikerült kideríteni, hogy az engedély nélküli üzem mióta működött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik