Közélet

Összesen 25 év fegyház és börtön a drótköteles csapatnak

Négy pénzintézet bankjegykiadó automatáját próbálta meg ellopni a három férfi.

Jogerősen összesen 25 év fegyház és börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a négytagú társaságot, akik még 2008 őszén négy bankautomatát próbáltak drótkötéllel kitépni a falból és ellopni.

Három sikertelen kísérlet után végül Albertirsán sikerrel jártak, kitépték és elvitték az ATM-et, így 31 millió forintot zsákmányoltak.

A drótköteles csapat – a rendőrök csak így nevezték őket – úgy dolgozott, hogy drótkötelet akasztottak az automatára és terepjáróval próbálták kitépni a falból. A csapat többször is hoppon maradt. A drótkötél kétszer is elszakadt, először Lajosmizsén, majd két napra rá Szankon. A sikertelen szanki támadás után alig fél órával később Soltvadkerten már sikeresen kitépték az automatát a falból, de nem bírták a kocsira felrakni, így otthagyták. Az utolsó, az albertirsai ATM lopásnál jártak először sikerrel, de ekkor a rendőrök már tudták kik a támadók. Az elmúlt két évben 22 automatát vittek el vagy fosztottak ki bűnözők, amivel több százmilliós kárt okoztak a bankoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik