Közélet

Nőügy miatt szúrták szíven a triatlonost?

A gyanú szerint egy 33 éves budapesti férfi ölte meg a 48 éves sportolót.

Egy 33 éves budapesti férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy meggyilkolta az ecuadori triatlonversenyzőt vasárnapra virradóra a budapesti Nagymező utcában – közölte Fülöp Valter, Budapest rendőrfőkapitány-helyettese kedden sajtótájékoztatón.

Az alezredes közölte: a feltételezett elkövetőt, akit személyi és tárgyi bizonyítékok alapján gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével, hétfő este fogták el a fővárosban; a rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

A gyanú szerint a férfi, akit személy elleni bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, azért támadta meg az új-zélandi és ecuadori kettős állampolgárságú versenyzőt, mert az megismerkedett egy “alkalmi hölggyel” és emiatt vita alakult ki közöttük. Az áldozat halálát a szívét ért szúrás okozta.

Vasárnapra virradó éjjel a VI. kerületi Nagymező utcában a járdán találtak egy vérző, megkéselt férfit, aki a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. Az áldozat a triatlon-világbajnokság egyik amatőr résztvevője volt.

Sajtóinformációk szerint a 48 éves férfit a szálláshelyétől néhány utcányira ölték meg több késszúrással azután, hogy egy szórakozóhelyről távozott. A budapesti triatlon-világbajnokságon 2003-as sorszámmal, az amatőrök sprinttávján indult el. A férfiak között összetettben a 298-dik, a 45–-49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett.

AJÁNLOTT LINK:

Elfogták a triatlonos gyilkosát (videó) (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik