Közélet

Rálőttek egy rendőrre egy airsoft pisztollyal Pécsett

A pisztoly műanyag gömböket lő ki.

A zsaruk.hu információi szerint a járőr éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre a megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, s 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki.

A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Varga-Koritár György Baranya megyei főügyész elmondta: hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hétfőn elrendelték a nyomozást. Hozzátette: a lövést egy komlói fiatalember adta le, a rendőr nem sérült meg.

Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről. “Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt. Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik” – tette hozzá.

Az airsoft szó egy – 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló – gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, amelyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik