Közélet

Nemzetközi körözés a Hársfa utcai gyilkos ellen

Kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot az ellen a kínai Csao Fej (Zhao Fei) ellen, akit a múlt szombati, Hársfa utcai gyilkossággal gyanúsítanak.

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint csütörtökön “európai és nemzetközi” elfogatóparancsot bocsátottak ki “Z. Fei-jel szemben abban a büntetőeljárásban, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított a norvég diáklány megölése kapcsán”.

A BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője, Szigeti József csütörtökön jelentette be, kamerafelvétel is igazolja azt a feltételezést, hogy a kínai férfi követte el a bűncselekmény. Elmondta azt is, hogy a legutóbbi információjuk az, hogy Csao Fej – akinek névazonossága a világhírű kínai operatőrével csupán véletlen – Ferihegyen keresztül elhagyta az országot még a bűncselekmény napján, de azt nem árulta el, hogy hova távozott.

A Bors szerdai számában azt írta, a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme “beismerő vallomásnak beillő” üzenetet írt Facebook-adatlapján: “Nem akartalak bántani… Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk”. Oslói újságok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik