Közélet

Lehet, hogy mégis megölték Jimmyt?

Az ügyészség szerint az új vallomás elegendő egy új nyomozáshoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, Zámbó Jimmy halálának egyetlen szemtanúja a rendőrségen megmásította 9 évvel ezelőtti vallomását, és megnevezett valakit a „Király” gyilkosaként. Hulé Éva a nyomozóknak azt mondta, akkor dördült el a fegyver, amikor azt az énekes felesége megpróbálta kivenni férje kezéből. Akkor a rendőrség úgy döntött, hogy mivel az asszony vallomásában foglaltakat ellentétesnek tartják a korabeli nyomozás valamennyi megállapításával, ideértve a szakértői véleményeket is, nem nyitják meg újra a Zámbó-aktákat. Most a Fővárosi Főügyészség mégis helyt adott Hulé Éva panaszának, és nyomozást rendelt el emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen. Elsősorban arra keresik a választ, hogy helytálló lehet-e mindaz, amit Hulé Éva mondott a rendőrségen Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban.

„Mivel a vallomásban megnevezte a feltételezett elkövetőt, a törvények értelmében azt a rendőrségnek feljelentésként kell kezelnie. A nyomozást azért rendelte el az ügyészség, hogy az abban foglaltakat kétséget kizáróan alátámasszák vagy megcáfolják” – fejtette ki dr. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Borsnak.

Edit asszony a lap munkatársától tudta meg, hogy nyomozás indul férje halálának ügyében.

„Úristen!” – fakadt ki meglepetésében, majd néhány másodperc múlva hozzátette: hívom az ügyvédemet.

A Bors megkereste dr. Beleznay Zsoltot is, Edit asszony ügyvédjét.

„Hulé Éva súlyosan jogsértő magatartást tanúsított. A hamis állításainak komoly jogi következményei lesznek” – zárta rövidre Beleznay.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik