Közélet

Bochkor kiáll letartóztatott barátja mellett

A rádiós szerény embernek ismerte meg a tornaljai polgármestert.

Mint arról korábban beszámoltunk, elfogták a bujkáló szlovákiai polgármestert, a Dubcekként ismertté vált Dubovsky Lászlót, akit hűtlen kezeléssel vádolnak.

A tornaljai polgármester évekig közreműködője volt Bochkor Gáborék műsorának, sőt legendás barátságot ápolt a rádióssal. A több mint 50 napja rejtőzködő férfi pár napja betelefonált a Bumerángba is.

„Szökésben vagyok, és ti vagytok az elsők, akikhez bejelentkezem. Az én lelkiismeretem tiszta, így optimista vagyok. Nagy port fog kavarni az ügy. Elképzelhető, hogy a jövő héten személyesen is megjelenek valamelyik állomásotokon” – mesélte Dubcek Bochkoréknak.

Bochkor Gábor meglepődött, mikor meghallotta, Dubceket letartóztatták.

„Akármilyen hülyeséget is csinált, ha csinált egyáltalán, Dubcek a barátunk és az is marad. Ha esetleg tényleg bűnös, abban biztos vagyok, hogy a bűnt nem a saját, hanem a város javára követte el. Amikor megismerkedtünk vele, egyszerű tanárember volt, nem érdekelte a pénz vagy a külsőségek. Az egyik legszerényebb ember, akit valaha ismertem, és akkor is az maradt, amikor polgármester és népszerű lett. A múlt héten küldött néhány SMS-t, amiben kifejtette, hogy tisztázni fogja magát. Az ártatlanság vélelmében drukkolunk neki, és továbbra is szívesen látjuk” – nyilatkozta a Borsnak a rádiós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik