Közélet

Nincs már az országban a norvég lány gyilkosa

Kamerafelvétel is igazolja, hogy a kínai Csao Fej ölte meg azt a lányt, akinek holttestét szombaton találták meg a VII. kerületi Hársfa utca egyik szállójában.

Szigeti József, a BRFK életvédelmi osztályvezetője úgy fogalmazott: több személyi és tárgyi bizonyítékot is beszereztek arról, hogy a kínai Csao Fej (Zhao Fei) gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. “Más nem követhette el” – mondta.

Szigeti József közölte: legutóbbi információjuk a férfiről az, hogy Ferihegyen keresztül elhagyta az országot még a bűncselekmény napján, de azt nem árulta el, hogy hova távozott.

Kérdésre válaszolva az alezredes elmondta: a férfi és áldozata évfolyamtársak voltak, és a tanúk szerint közelebbi kapcsolatban álltak egymással. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a kínai férfi, aki szintén diákként tartózkodott Magyarországon, abban a kollégiumban lakott, amelyben a lány holttestét vasárnap este megtalálták.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: néhány napon belül, talán már pénteken nemzetközi elfogatóparancsot bocsát ki a férfi ellen a bíróság.

A Bors szerdai számában azt írta, a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme “beismerő vallomásnak beillő” üzenetet írt Facebook-adatlapján: “Nem akartalak bántani… Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk”. Oslói újságok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre. Egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy megnéznek Győrben egy koncertet, ám a találkozóra már nem érkezett meg a norvég lány – olvasható a lapban.

Tafferner Éva leszögezte: nem a közösségi portálon tett bejegyzés alapján jutottak a nyomozók arra, hogy ő gyanúsítható a bűncselekménnyel, de a nyomozás során ezt a tényt is vizsgálni fogják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik