Közélet

Előzetesben a dunaújvárosi lövöldöző

A 28 éves férfi hétfőn pisztolyával rálőtt, és súlyosan megsebesítette volt barátnőjét.

A férfi hétfőn délelőtt ment fel volt barátnőjének lakásába, ahol vitába keveredtek. A veszekedés hevében a férfi megverte a 21 éves nőt a lépcsőházban, majd többször rá is lőtt. A férfit perceken belül elfogták, ekkor még csak súlyos testi sértés miatt indult ellene eljárás. Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint azonban a pisztoly, melynek lövedékei a fiatal nő nyakát, arcát és koponyáját érték, nem minősül ugyan fegyvernek, de akár halálos sérülést is okozhatott volna. Erre való tekintettel az ügyet áttették a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályára, az ügyet pedig emberölési kísérletté minősítették.

Az ügyben már kihallgatták a nőt és hozzátartozóit, valamint a ház lakóit is. Kiderült, hogy a 28 éves férfi már korábban is rátámadt volt kedvesére, de a nő nem tett feljelentést. A nyomozók így most azt is vizsgálják, hogy korábban történt-e bűncselekmény. A gyanúsított elmeállapotának megvizsgálására elme-orvosszakértőt rendeltek ki.

A dunaújvárosi férfi bírói meghallgatása csütörtök délelőtt volt a Székesfehérvári Városi Bíróságon, ahol a nyomozási bíró az előzetes letartóztatás mellett döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik