Közélet

Bűnös a szeretője megfertőzésével vádolt popsztár

Nadja Benaissa eltitkolta szexuális partnerei elől, hogy HIV-pozitív, miközben védekezés nélkül feküdt le velük.

Az egyik szeretőjét meg is fertőző 28 éves énekest felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Darmstadt város bírósága bűnösnek találta az énekesnőt súlyos testi sértés, valamint kétrendbeli súlyos testi sértés kísérlete vádjában. Benaissa akár tíz évig tartó börtönbüntetést is kaphatott volna, de végül két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az ügyészség és a védelem is a felfüggesztett börtön mellett érvelt, mivel beismerő vallomást tett, és megbánta tettét.

A német popcsillag a darmstadti bíróságon tartott tárgyalásának első napján elismerte, hogy nem tudatta szexuális partnereivel, hogy HIV-pozitív, amikor védekezés nélküli szexet folytattak. Benaissa 1999-ben, 16 éves korában tudta meg, hogy megfertőződött az AIDS vírusával. Ennek ellenére három férfival is védekezés nélkül feküdt le 2000 és 2004 között, akik közül az egyik később elkapta a vírust, az orvosi szakértők véleménye szerint “szinte teljesen biztosan” a német popsztártól.

Benaissa a No Angels nevű lánycsapat tagjaként 2000-ben vált híressé, egy tehetségkutató műsor után. A banda több mint ötmillió lemezt adott el, mielőtt 2003-ban feloszlott. 2007-ben újraalakultak, és egy évvel később ők képviselték Németországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik