Közélet

Robbanás a szülészeten, négy kisbaba meghalt

A tűz a romániai Giuleşti szülészetének intenzív osztályán ütött ki hétfőn.

Tizenegy csecsemőt súlyos égési sebekkel szállítottak át egy másik kórházba, állapotukat stabilizálták. Riasztották az égési sérülésekkel foglalkozó orvosokat, a sebészeket és a plasztikai sebészeket, mivel a csecsemők testfelületének körülbelül 50 százaléka megégett.

A tüzet feltehetően egy klímaberendezés robbanása okozta a második emeleten, amelynek elektromos kábelét nem megfelelően szerelték be. Az ügyészségi vizsgálatból kiszivárgott, hogy két szálat a vezetékből nem szigeteltek, ez idézhette elő a robbanást. A szülészethez azonnal megérkeztek a tűzoltók és a csendőrök, a kismamákat, az orvosokat és ápolókat az épület udvarára menekítették.

A robbanás pillanatában húsz kismama vajúdott éppen, őket a Filantropia kórházba szállították, közülük három azóta meg is szült – írta a manna.ro. További húsz kismamát és ugyanannyi gyermeket a Caritas kórházba szállítottak, ahol megduplázták a személyzet létszámát. A szülészetet teljesen kiürítették, 113 személyt evakuáltak.

Az ügyészség azt vizsgálja, ki improvizálta a villanyszerelést, ki hagyta jóvá, és miért nem biztosította senki a felügyeletet az illető kórházi teremben. Szakemberek már most azt állítják, nem ütött volna ki tűz a helyiségben, ha valaki felügyelte volna az ott lévő csecsemőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik