Közélet

Nagy hőség, nagy forgalom, sok baleset

Az elmúlt 24 órában országszerte 153 közúti baleset történt: egy halálos kimenetelű volt, 16 súlyos, 46 pedig könnyű sérüléssel járt.

A rendőrség jelzése szerint a Nyugat-Európába visszautazó – főként szerb, macedón és török – vendégmunkások miatt Röszkénél nagyobb forgalom várható, 1-2 órás várakozási idő is előfordulhat. A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok számára a 8 órától 18 óráig nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Ugyancsak 1-2 órás várakozás várható Ártándnál vasárnap a késő esti óráktól hétfő délelőttig a belépő teherforgalomban. Záhonynál vasárnap estig a személyautóval érkezők, illetve a kilépésre jelentkező teherautó vezetők számíthatnak nagyobb mértékű, 2-3 órás torlódásra.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy ezen a hétvégén rendezik meg Máriapócson a Nagyboldogasszony napi búcsút, amelyre jelentős számú hívő érkezését várják Kárpátaljáról. Emiatt a tiszabecsi és a beregsurányi közúti határátkelőhelyen többször felerősödhet a forgalom, akár félórás várakozások is kialakulhatnak.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órán át nyitva tartó beregsurányi közúti határátkelőhelyet, a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között fogadó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Mint a rendőrség közleményében olvasható, a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik