Közélet

Eltemették az Alsóörsön meggyilkolt fiatalt

Több mint félezren vettek részt szerdán a Zala megyei Alibánfán Németh Ádám temetésén.

Németh Ádámot rokonok, barátok és ismerősök százai kísérték utolsó útjára az alibánfai temetőben, a szertartáson részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is. A csaknem 500 lelkes település temetőjét övező utakon kilométer hosszan parkoltak a búcsúztatáson résztvevők autói.

A fiútól, aki a székesfehérvári Kodolányi főiskola elsőéves hallgatója volt, az önkormányzat saját halottjaként vettek végső búcsút. A település polgármesterén kívül a környékbeli falvak több települési vezetője is tiszteletét tette, mások mellett koszorúval érkezett Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere is.

A szertartás gyászmisével kezdődött a falu templomában, sokan be sem fértek az épületbe, így annak udvarán hallgatták végig a megemlékezést. A résztvevők innen vonultak át a néhány száz méterre lévő temetőhöz.

Miután a sírkert a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő út faluval szemben lévő oldalán található, rendőrök irányították az autóforgalmat, hogy a gyászolók biztonsággal átkelhessenek.

A család kérésére a temetést a sajtó nyilvánosságának kizárásával tartották meg, az újságírók, operatőrök és fotósok a kerítésen kívülről követhették nyomon a szertartást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik