Közélet

Továbbra sem találják a Regécnél eltűnt amerikai férfit

Minden erőt bevonnak a keresésbe, a rendőröket civil keresők, helyi erők, polgárőrök, mezőőrök, erdészek segítik.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: kedden a rendőrség újra megpróbálja a lehető legnagyobb erőt mozgósítani a kutatáshoz.

Dobi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az egységekre felbontott területeket az elmúlt napokban már legalább négyszer-ötször átvizsgálták. A kutatást nehezíti, hogy ez az erdős rész “egy rengeteg”: szakadékokkal, patakmedrekkel, sűrű aljnövényzettel – ismertette, hozzáfűzve, hogy kedden is kint lesznek a terepjáró autók, amelyek fény- és hangjelzést adnak le, hátha azokat észleli a férfi.

A Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett az országba, és szombat délután öt óra körül tűnt el Regéc községből, a Borsó-hegy lábánál. A magyar származású férfi társaival azt megelőzően a légi katasztrófában meghalt szlovák katonák emlékművénél járt, a hegyről lefelé jövet azonban terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni, ekkor különváltak. Az idős férfi bement a regéci panzióba, majd – miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót – visszaindult gyalog a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább; ekkor látták utoljára.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik