Közélet

Társa volt az alsóörsi gyilkosnak?

Egy szemtanú azt állítja, társa volt Sz. Bálintnak a gyilkosság éjszakáján és előtte még terepszemlét is tartott.

A Blikknek megszólaló tanú volt az első, aki az utcára érve megpróbált segíteni a megtámadott fiataloknak és a rendőrnek.

– Azt a fiút, akit a csuklyásizmán találta el a merénylő, bevittük a házba, amíg a mentők kiértek. A rendőrség kora estig hallgatott ki bennünket, nekik is elmondtam, hogy nem Skodát láttam elhajtani a helyszínről, hanem terepjárót – mondta el a szemtanú a Blikknek.

Ő nem hisz a magányos merénylő teóriában, úgy véli, társa volt az elkövetőnek. Többek között az ő vallomása miatt kerestek az első órákban fekete terepjárót a hatóságok. Ám nem ez az egyetlen, rendőrökhöz befutott értékes tanúvallomás, hiszen egy másik, ott nyaraló hölgy látta a kora esti órákban a sötétlila Skodát a parti sétány közelében. Ezek szerint Sz. Bálint terepszemlét tartott.

Közben olyan állampolgári bejelentéseket is regisztráltak a nyomozók, amelyek szerint Sz. Bálint összefüggésbe hozható egy ugyancsak svájci–magyar állampolgárral, H. Sebastiannal, aki nem ismeretlen a hatóságok előtt sem. Ő ugyancsak Bázelben élt, és büntetett előéletű.

Több olyan bűncselekményben felmerült a neve, amely Svájc és Magyarország között bonyolódott. Több körözés is volt ellene, a kábítószer-kereskedelemtől a fegyverkereskedelemig mindennel foglalkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik