Közélet

Elfogták a 83 éves bélyeggyűjtő gyilkosait

A három embert - köztük egy fiatalkorú lányt -, azzal gyanúsítják, hogy a múlt héten megöltek egy idős férfit a főváros VII. kerületében, a Damjanich utcában.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg a 26 éves és a 30 éves férfit, továbbá 17 éves társukat, de vizsgálják azt is, hogy az előre kiterveltség, illetve a különös kegyetlenség minősítése megállapítható-e. Mint mondta, a körülmények arra utalnak, a tettesek arra készültek, hogy végeznek az áldozatukkal.

Szabó József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője elmondta: az idős, zárkózott sértett halálát fulladás okozta. A gyilkosság pontos körülményeiről a rendőrök nem beszéltek, csak annyit árultak el, hogy a férfit bántalmazták is.

Fülöp Valter utalt arra, hogy a szomszédok találtak rá az idős férfi holttestére. Kitért arra, hogy a lány a kora miatt legfeljebb 15 éves szabadságvesztésre ítélhető, míg társai akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetőek.

Szigeti József elmondta: a szerény körülmények között élő, gyermekkora óta bélyeggyűjtéssel foglalkozó férfi ismeretségi körét feltérképezve jutottak el S. Anitához és S. Józsefhez, akiket végül egy Bartók Béla úti munkásszállón fogtak el. A nyomozók gyanúját erősítette az is, hogy a két fiatal kábítószer-fogyasztó, elfogásukkor is találtak náluk erre utaló nyomokat, továbbá az idős sértett lakásából származó bélyegeket is.

Az MTI kérdésére az alezredes kifejtette: nemcsak bélyegek tűntek el a lakásból, információik szerint két videokamerának is nyoma veszett, s a rendőrök csak az egyiket találták meg, a másikat értékesíthették az elkövetők.

A két gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését és megnevezték G. Istvánt, aki szintén részt vett abban. A férfit ugyancsak elfogták hétfőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik